четвер, 19 грудня 2019 р.

ПРО ІТАЛІЮ, ПАСТУ, ПІЦУ, ПІЦАЙОЛ ТА ІНШЕ

     
      Теми уроків  інтегрованого курсу ЯДС в другому класі найрізноманітніші. Сьогодні, наприклад, вивчали одну з країн Європи - Італію.
      Що це за країна? Чим вона вирізняється з-поміж інших країн? Чому її називають країною різномаїття?

       Італія — одна з найбільш густонаселених країн Європи.У ній є і довжелезні пляжі, і високі гірські пасма з зазубленими гребенями, і спекотне літо на півдні, і морозна зима на півночі. Крім того, в Італії багато вулканів, але діє з них лише кілька, наприклад Стромболі й Етна.
      Дуже важливу роль у щоденному житті італійців відіграє їжа. З місцевою кухнею пов’язано багато звичаїв. Здебільшого на стіл спочатку подають «пасту» (страву з макаронів), пізніше — м’ясо або рибу з овочами. Італійці споживають багато оливкової олії, яку в країні виробляють у великій кількості.
      Широковідомими італійськими стравами є піцца і різотто. Тому, ми на уроці спробували приготувати піцу і стали справжніми піцайолами. Тісто замісити та нарізати начинку нам допомогли мами та бабусі, а от створювали наші шедеври ми самостійно. А вам як?









Немає коментарів:

Дописати коментар